Barabási Albert-László lesz a Rejtett mintázatok vendége

Marosvásárhelyre látogat Barabási Albert-László fizikus. A fizikus a BarabásiLab: Rejtett mintázatok című kiállítás vendége lesz július 27-én a marosvásárhelyi várbeli múzeumban.

A BarabásiLab: Rejtett mintázatok című kiállításának kiemelt eseményére hívja a közönséget a Maros Megyei Múzeum. A július 27-ei, csütörtöki esemény attól lesz különleges, hogy a vendég maga a Hálózatelmélet szerzője, a kiállítás létrehozója, Barabási Albert-László fizikus, közölte a múzeum. A eseményen 10.00 órától magyar nyelvű tárlatvezetés, valamint 13.00 órától  angol nyelvű tárlatvezetés lesz a Marosvásárhelyi Múzeum épületében a Várban.

Fotó: Pataky István

Amint korábban már beszámoltunk, a csíkkarcfalvi származású fizikus BarabásiLab: Rejtett mintázatok című kiállítása a hálózati gondolkodást igyekszik közelebb hozni az emberekhez. A hálózatkutatás művészi ábrázolását kínálja a tárlat, amely több tucat empirikus kutatásból kialakuló képet és tárgyat ölel fel Barabási Albert-László ötletei, munkássága nyomán.

A Rejtett mintázatok Barabási Albert-Lászlónak a hálózatkutatás művészeti ábrázolásával debütáló kiállítása. A tárlatot tavaly Csíkszeredában mutatták be. Jelenleg pedig Marosvásárhelyen látogatható egészen októberig.

A jövő csütörtöki múzeumi eseményre, melynek meghívottja a fizikus, a helyek száma korlátozott. Előzetes foglalás alapján vehetnek részt rajta az érdeklődők.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?