A színek, a hangok és a mozgás kavalkádját hozta a Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivál

Sikeresnek ítélték meg a szervezők a hétvégén lezajlott Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivált. A rendezvényen öt nap alatt 14 koncertet hallgathatott meg a közönség, emellett a kísérőrendezvények is számos érdeklődőt vonzottak a város több pontjára.

„Elképesztően sikeresnek” értékelték a Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivált az esemény szervezői. Mint összefoglaló közleményükben írták: „minden a helyén volt”. A legkiemelkedőbbnek a sztárvendég, Tigran Hamasyan koncertjét ítélték, ami „mindenkit elvitt egy más állapotba”. Ezenkívül kimagasló produkcióként említették a bukaresti RVQ zenekart, vagy a Grey Paris és a Hot Jazz Band koncertjét, amelyről „esőben sem mozdult el a közönség”. Értékelőjükben megemlítették a Kulissza Kávézó előtti Petőfi színpadot is, ahol ingyenes koncertekkel kedveskedtek a közönségnek. Fotók: Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivál

Az esemény látogatottságára sem panaszkodhattak a szervezők. Minden napra jutott egy-egy nagy fellépő, sokan érkeztek más városokból is Csíkszeredába és „elég szépen megtelt” a Mikó-vár udvara. A közönség soraiban számos külföldi érdeklődő és román anyanyelvű zenerajongó is helyet foglalt. Az érdeklődést az esősre fordult időjárás sem tudta befolyásolni, két koncerten esett az eső, de egyiket sem zavarta ez a körülmény. 

Sikeresnek bizonyult a jazz painting elnevezésű alkotóműhely is, több festmény már ahelyszínen elkelt. Hasonlóan jól sült el a jazzmuzsikával „megspékelt” városnéző kisvonatozás és nagy sikert aratott a Cadillac és a többi oldtimer autó is, amelyekkel a sztárokat, fellépőket szállították éjjel az ANT-ba, a jam session helyszínére. A gyerekek zenés-kézműves foglalkozása is sok érdeklődőt vonzott – árulták el. Ebben az évben a rendezvény összefonódott a CAMP_Coexistence 2022 címet viselő intenzív tánctábor eseményeivel is, ami szintén üde színfoltot jelentett.

„Valóban nagyon jól összefonódtak a művészeti ágak az idei jazzfesztiválon. Úgy érzem ez az, amit el szerettem volna érni. Mindez nem jöhetett volna létre, ha nincs ilyen sok művész és nyitott ember a városunkban” – foglalta össze Szilágyi Nóra, az esemény főszervezője.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?