banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Elkezdődött a Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivál

Elkezdődött péntek este a Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivál tizedik kiadása. Az első napon három székelyföldi zenekar is fellépett.

Péntek este negyed hétkor ünnepélyes megnyitóval, programismertetővel startolt a Csíki Jazzfeszt. Mint írtuk, a szervezők az évforduló tiszteletére kiemelt figyelmet fordítanak a székelyföldi  jazzelőadókra, fellép az Ineffable (Csíkszereda), az Eztán zenekar (Marosvásárhely) és a Tündérground (Csíkszereda/Sepsiszentgyörgy).

A fesztivál túllépi Csíkszereda határait: péntek este 8-tól a gyergyószentmiklósi Rozmaring vendéglőben játszik az Equinox és vendége, Juhász Gábor gitáros, ugyanebben az időpontban pedig a székelyudvarhelyi Mokkában koncertezik a magyarországi Kéknyúl Hammond Band, Premecz Mátyás Hammond orgonán játszó billentyűs vezetésével. A két együttes a hétvégén Csíkszeredában is fellép.

A hétvégi reggelek interaktív zenés gyermekfoglalkozással indulnak, a szombat este pedig egy világpremiert is tartogat. A jazzfesztivál helyszínei a Mikó-vár és az Ólommadár, a teljes program itt böngészhető.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?