Dél-koreai táncművészek lépnek fel Sepsiszentgyörgyön

Két dél-koreai táncművész-koreográfus tart vendégjátékot Sepsiszentgyörgyön május 24-én, Jung in Lee és Lee in Soo a Háromszék Táncstúdióban lépnek színpadra.

A Pro Progressione Alapítvány, a Kónya Ádám Művelődési Ház és az M Studio szervezésében Jung in Lee és Lee in Soo, két kiemelkedő koreai táncművész-koreográfus mutatkozik be Sepsiszentgyörgyön május 24-én, csütörtökön 18 órától a Háromszék Táncstúdióban. A Skins és A first meet című előadások révén két különleges táncnyelvvel és színpadi világgal találkozhat a sepsiszentgyörgyi közönség, közölték a szervezők.Jung in Lee táncművész, koreográfus, tánctanár, 1983-ban született Dél-Koreában, 2007-ben diplomázott a Kyung Hee Egyetemen. A fiatal művésznőt alkotói projektjei jelenleg főként Európához kötik, 2017-ig azonban tíz éven át több egyetemnek főállású tánctanára volt Koreában. A kortárs táncművész számos koreográfussal és társulattal dolgozott együtt az évek folyamán szülőhazájában és Európában egyaránt, oktatói tevékenysége mellett jelenleg több kísérleti táncprojekt kezdeményezője és résztvevője Németországban, Franciaországban, Ausztriában, Magyarországon és Bulgáriában. Koreográfiáiban kiemelt figyelmet fordít arra, hogy olyan egyedi alkotásokat hozzon létre, amelyek a tudatosság által uralt mozdulatot és az érzelem vezérelte testreakciót kutatják, e kettő viszonyában próbálja feszegetni a test és a képzelet határait.

A Skins című szóló produkciója egy európai turné keretében lesz látható, melynek állomásai Plovdiv (Black Box Nemzetközi Színház és Tánc Fesztivál, Bulgária), Edinburgh (Hidden Door Fesztivál, Skócia) és Strasbourg (INACT Fesztivál, Franciaország). A húsz perces perfomansz az előadó saját tapasztalatain alapszik. Az intimitás kérdéskörét boncolgatja, a mindennapi testi érzékelések különböző fázisait mutatja meg a tánc műfaján keresztül.Lee In Soo nevéhez fűződik Dél-Korea egyik legismertebb kortárs tánctársulata az EDx2. 2008-ban diplomázott a Koreai Nemzeti Egyetem koreográfus szakán és 2010 óta az egyetem tanára.

A first meet című előadását 2017-ben a Szöuli Nemzetközi Koreográfia Fesztiválon Spark díjjal jutalmazták. „Az életben minden az „Én” -nel kezdődik. A pillanat, mikor elfogadom magam olyannak, amilyen vagyok, az életem első pillanata. Vajon találkozhatok önmagammal a színpadon?” A szintén húsz perces produkció ezeket a kérdéseket vizsgálja a kortárs tánc nyelvén.  A táncos elidegeníti magát a színpadtól, a közönségtől, az előadástól. Közönyös magabiztossággal improvizál szabadon, átlépve a keretek és az elvárások határvonalát.

Jegyek a Városi Jegyirodában kaphatók (tel. 0267-312104). A teljes árú jegy 15 lejbe, a diákoknak és nyugdíjasoknak szóló kedvezményes jegy pedig 7 lejbe kerül. A vendégjáték támogatói a Korea Arts Management Service és a Center Stage Korea.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?