Egy hónappal tovább látogatható Csíkszeredában a Csontváry-kiállítás

A képeket kölcsönző intézmények és magántulajdonosok közös beleegyezésével sikerült szeptember 20-áig kitolni a csíkszeredai Csontváry-kiállítás zárásának időpontját.

Egy teljes hónappal sikerült meghosszabbítani Csíkszeredában a Csontváry Erdélyben tárlatot, melyet már több mint huszonötezren látogattak meg. A Gyarmati Zsolt által vezetett csíkszeredai intézmény szerdán bejelentett híre bizonyára örömet szerez a Csíki Székely Múzeum látogatóinak. Ilyen válogatás ugyanis eddig még nem volt Erdélyben, és, miként az a megnyitón elhangzott: az elkövetkező 15 évben nem valószínű, hogy újból sikerül Erdélybe elhozni a Csontváry-tárlatot.   

Amint arról tájékoztattunk, a csíkszeredai kiállítás Csontváry Kosztka Tivadar életművének legfontosabb darabjait mutatja be. Itt van a híres, Magányos cédrus néven ismert festménye is, de számos, kuriózumként jegyzett portréja is. Az öt teremben, a legmodernebb klíma- és páraberendezéssel ellátott térben kiállított művekhez egy Munkácsy-festmény is társult, ami világpremiernek számít: egyazon teremben tekinthető meg tehát az eredeti Munkácsy-kép, valamint a róla átlényegített Csontváry-értelmezés is.

A tárlatot tehát szeptember 20-ig lehet látogatni kedd és vasárnap között délelőtt kilenctől délután hat óráig.

Kapcsolódók

Kimaradt?