Ingyenes csütörtök és a hónap műtárgya a Székely Nemzeti Múzeumban

Január 28-án, csütörtökön, reggel kilenc és este kilenc óra között ingyenesen látogatható a Székely Nemzeti Múzeum legújabb időszakos tárlata, a múzeum egykori fotósa, Fóris Pál (1934-2014) emlékére rendezett kiállítás.

Fóris Pál 1963-tól 1994-ig volt a Múzeum fényképésze. Nevét elsősorban az 1970-ben megnyíló, a Székely Nemzeti Múzeum tetején fészkelő gólyákról készült kiállítása és az ezt követően létrehozott Így élnek a gólyák című filmje tette ismertté, de kora legjelentősebb egyéniségeit, gyorsan változó városképeit, a szocialista korszak tragikomikus eseményeit, a földrengések által megtépázott templomokat is lencsevégre kapta.

A kilenctől kilencig tartó ingyenes csütörtök a következőkben minden hónap utolsó hetében kerül majd meghirdetésre – ígéri a múzeum vezetősége. Ezeken a napokon nemcsak az éppen aktuális időszakos kiállítást lehet majd díjmentesen megtekinteni, hanem a szakemberek által gondosan kiválasztott hónap műtárgya is közszemlére kerül. Azok a kitartó látogatók, akik egyetlen alkalmat sem mulasztanak el év végéig, 2017-es falinaptárt vihetnek haza.

Kimaradt?