banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Kulturális Főváros 2021: hétvégére meglesznek az elődöntősök

Tizennégy romániai város verseng az Európa Kulturális Fővárosa 2021 címért. A döntőbe való bekerülés már csak napok kérdése, december 10-éig ugyanis elbírálja a benyújtott pályázatokat a 12 tagú zsűri.

Hogy mely városok jutnak tovább a végső, augusztus-szeptemberben sorra kerülő megmérettetésbe, arról csütörtökön számol be Vlad Alexandrescu művelődési miniszter és az Európai Bizottság küldöttei – írja a Ziua de Cluj. A döntést megelőző meghallgatások zárt ajtók mögött zajlanak majd.

A tizenkét tagú zsűri az Európai Bizottság, az Európai Parlament, az Európa Tanács és a Régiók Bizottsága küldötteiből áll össze, és a román művelődési minisztérium is delegál két szakembert a testületbe.

A zsűri tagjai: Sylvia Amann, Cristina Farinha, Ulrich Fuchs, Steve Green, Valentina Iancu, Jordi Pardo, Anton Rombouts, Aiva Rozenberga, Pauli Sivonen, Raluca Velisar, Agnieska Wlazel, Suzana Žilič Fišer.

Az Európa Kulturális Fővárosa 2021 címre a következő romániai városok nyújtottak be pályázatot: Arad, Bákó, Brassó, Brăila, Bukarest, Craiova, Gyulafehérvár, Iaşi, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagybánya, Sepsiszentgyörgy, Suceava, Temesvár. 

Kapcsolódók

Kimaradt?