Hargita Megye Tanácsa csatlakozik Sepsiszentgyörgy kulturálisfőváros-projektjéhez

Hargita megye is képviselteti magát abban a folyamatban, amelyben Sepsiszentgyörgy az Európa Kulturális Fővárosa projektre pályázik Székelyföld nevében, a 2021-es évre. Az erről szó állásfoglalást egyhangúlag szavazta meg a Hargita Megye Tanácsának döntéshozó testülete a szeptember 25-i soros havi ülésén Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere jelenlétében, aki előtte ismertette a projektet.

A megyei tanács alintézménye, a Hargita Megyei Kulturális Központ belép a Terra Siculorum 2021 Egyesületbe, amelyet társulás céljából hoznak létre, és amelynek leendő alapító tagjai Sepsiszentgyörgy, a Hargita Megyei Kulturális Központ és Kovászna Megyei Művelődési Központ. A társulás feltétele ezerlejes hozzájárulás az alaptőkéhez, illetve 100 ezer lej tagságdíj, melyet a Hargita Megyei Kulturális Központ mint a megyei tanács alintézménye szubvencióként kap. (Sepsiszentgyörgy 300 ezer lejjel, a Kovászna Megyei Művelődési Központ 100 ezer lejjel társul.) A projektről bővebb információ található itt.  

Borboly Csaba megyeelnök átadta az állásfoglalás szövegét Antal Árpád polgármesternek, majd sajtónyilatkozatában a tanácsülés legfelemelőbb pillanatának nevezte a társulás melletti egyöntetű szavazást, kiemelve azt is, hogy a projekt révén jelentős források érkezhetnek a térségbe a román és a magyar kormány, valamint az Európai Unió részéről egyaránt.

„Nagyon jó volt látni a szavazótáblát, amikor megjelent az egyhangú voksolást jelentő 30-as szám, azaz a 30 jelen lévő tanácsos mindegyike igennel szavazott. Közös erőfeszítéssel még jobban kiemelhetjük térségünket Európa térképén” – jelentette ki a megyei tanács elnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?