Zárva a Jazz & Blues klub, az Arielbe költözik a marosvásárhelyi bluesfesztivál

Bezárt az egyik legnépszerűbb marosvásárhelyi szórakozóhely, a Jazz & Blues klub. A november 13-14-re meghirdetett Freedom Blues Fesztivált így az Ariel színházban tartják meg.

Mivel a Sörház (ma Sinaia) utcában működő Jazz & Blues klub formai okokból nem kapott jóváhagyást a műemlékvédelmi hivataltól, a városháza sem állítja ki a működési engedélyét. A szórakozóhely tulajdonosa, Demeter József a Maszolnak elmondta, tűzvédelmi szempontból mindent rendben találtak a klubnál a hatóságok, de a műemlékvédelmi papírok hiányában kénytelen zárva tartani.

Ezért az időközben tervbe vett programon változtatni kellett, a koncerteket, a különböző rendezvényeket más helyszínre kellett átköltöztetni, így a legnagyobbnak ígérkező eseményt, a november 13-14-re meghirdetett Freedom Blues Fesztivált is.

A koncertsorozatnak az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház ad helyet pénteken és szombaton este 21 órai kezdettel. A rendezvényre hét együttest hívtak meg Magyarországról illetve Romániából, és a műfaj kedvelőinek igazi minőségi szórakozást ígérnek.

Péntek este a Big Tonez (Kolozsvár) kezdi a műsort, majd azt követi a Bágyi Balázs New Quartet (Magyarország), a CatRhythm (Bukarest) és a Black River Blues Band (Szatmárnémeti).

Holnap, november 14-én, szombat este ugyancsak 9 órától elsőként Vali „Sir Blues” Racila (Bukarest) lép színpadra, majd következik a The Soulfool Band (Budapest), a Mike Godoroja & Bluespirit (Bukarest) és a „Balkanic Zeppelin” (Bukarest). 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?