Hatalmában lesz bezárni a klubokat a készenléti felügyelőségnek

Sürgősségi rendelettel felhatalmazza a kormány a készenléti felügyelőséget (ISU) azoknak a szórakozóhelyeknek a bezárására, amelyek nem tartják be a tűzrendészeti követelményeket.

Ezt Victor Ponta miniszterelnök közölte a keddi kormányülésen. Tájékoztatása szerint az ISU ideiglenesen függesztené fel azoknak a kluboknak a tevékenységét, amelyeknél szabálytalanságokat találnak. „Nem akarjuk bezárni Románia valamennyi szórakozóhelyét, csak azokat, amelyek nem tartják be a biztonsági követelményeket. Ezeknek a létesítményeknek intézkedniük kell, hogy többé ne ismétlődhessen meg a pénteki tragédia” – magyarázta a kormányfő.

FRISSÍTÉSA kedden hozott sürgősségi kormányrendelet felhatalmazza a tűzoltóságot, hogy bármilyen nyilvános intézményt, vendéglátó- vagy szórakozóhelyet bezárasson, vagy működtetőit 100 ezer lejig terjedő bírsággal sújtsa, ha azok nem tartják be a tűzrendészeti előírásokat és a közönség testi épségét veszélyezteti. Eddig ezt csak a működési engedélyeket kiadó polgármesteri hivatalok tehették meg.

Mint ismert, pénteken tűz ütött ki egy bukaresti belvárosi klubban, az ott szórakozó több száz ember azonban nem tudott idejében kimenekülni az egyetlen használható kijáraton: 26-an a helyszínen, hatan pedig a kórházba szállításuk után meghaltak, 136 embert továbbra is égési sérülésekkel és füstmérgezéssel ápolnak a bukaresti kórházakban, közülük csaknem 30-nak az állapota életveszélyes.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?