A Székely Színház egykori alapítóját, a 95 éves Szabó Ducit köszöntötték

Kedden töltötte a 95 évet Szabó Duci, az egykori Székely Színház alapító tagja, az utolsó, aki még életben van azok közül, akik 1946-ban aláírták az alapító oklevelet.

Az idős művésznő a Kálvin öregotthonban lakik Marosvásárhelyen, ott szervezett meglepetés-szerenádot számára ma délelőtt a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, annak művészei, színészek, rendezők, a társulat vezetői.

Tollas Gábor, Sebestyén Aba és Ördögh Miklós Levente, a társulat színészei nótákkal, operett-slágerekkel köszöntötték az ünnepeltet, míg Koszorús Kálmán és Bőr Gyula hegedűn kísérte őket.

Gáspárik Attila színházigazgató, majd Keresztes Attila, a Tompa Miklós Társulat művészeti vezetője, Kincses Elemér rendező, Nagy Miklós Kund művészeti író, Peti András alpolgármester köszöntötte Szabó Ducit, valamint a jelenlevő társulati tagok, akik egy-egy szál virágot adtak át és fejezték ki jókívánságaikat.

„Duci néni” meghatódva köszönte meg a meglepetést. Elmondta, a családja messze van, most ez a társaság, a színház az ő családja. „Nem tudok szóhoz jutni, nem tudom, mivel érdemeltem ki ezt, csak annyit mondhatok, hogy tiszta szívemből köszönöm nektek ezt a meglepetést” – mondta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?