Szemenszedett igazság: az új évad első bemutatója a Csíki Játékszínben

A Szomorú vasárnap, Isten pénze és A vihar kapujában után ismét Müller Péter-darabot mutat be a Csíki Játékszín: ezúttal a Szemenszedett igazság című bűnügyi komédiájával indítja az új csíkszeredai évad premierjeinek sorát a színház.

A drámát először 1966-ban láthatta a közönség budapesti ősbemutatóján, a Madách Kamaraszínházbeli produkció, a szerző bevallása szerint, csak a dráma jelentősen cenzúrázott verzióját vihette színre. 1978-1980 között olaszországi sikerszéria következett, a Szemenszedett igazságot harmincnégy olasz színház mutatta be két év leforgása alatt és ezzel egyidőben Argentínában és Bolíviában is műsorra tűzték. A bohózat műfaji kellékeit felvonultató darab abszurdba hajló, tragikomikus történetre épül, melynek alapötletét a szerző François Gayot de Pitaval világhírű bűneset-gyűjteményéből merítette.

Bresse városába új bíró érkezik. Hector Revalier feladata pontot tenni egy gyilkossági ügy végére. Az igazság oltárán elkötelezett új bíró számára a feladat első látásra egyszerűnek tűnik, noha elődei éppen eme bűntény felgöngyölítése közben őrültek meg vagy menekültek el a városból.

Az előadás bemutatója 2015. október 9-én este 7 órakor kezdődik a Csíki Játékszín nagytermében. 

Kapcsolódók

Kimaradt?