Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros is jelen van a Sziget Fesztiválon

Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros is részt vesz a budapesti Sziget Fesztiválon, a Civil Szigeten egy standdal, hogy az európai ifjúság tudástárát még jobban növelje az ifjúsági fővárossal és Kolozsvárral kapcsolatban – közölte csütörtökön Szöllősi Tamás, a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros ifjúsági nagykövete.

„Fontosnak tartottuk, hogy olyan helyszínt biztosítsunk a fesztiválközösség számára, ahol információkkal gazdagodhatnak az Ifjúsági Főváros programjai kapcsán, s közben aktív kikapcsolódásban is részük lehet. Mindemellett egy olyan közeget kívánunk a Szigetre csempészni, ahol az érdeklődők bepillanthatnak a Kolozsváron zajló, minden szempontból pezsgő kulturális és ifjúsági életbe” ­– mondta Szöllősi.

A tájékoztatás, szórakoztatás, kikapcsolódás mellett a Szitizenek emlékekkel, vagyis egy kis Kolozsvárral gazdagodnak. Az érdeklődők interaktív játékon keresztül információkat gyűjthetnek Kolozsvárról, megismerhetik az ott működő ifjúsági szervezetek tevékenységét, szálláshelyekről és eseményekről érdeklődhetnek, illetve továbbtanulási, szórakozási információt is kaphatnak. Ezek mellett kis ajándékokat is kaphatnak, ha a kvíz kérdéseire helyesen válaszolnak, hazavihetnek egy csöppnyi Kolozsvárt magukkal, ösztönözve őket, hogy ellátogassanak a kincses városba.

A Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros standja a Kolozsvár 2015 egyesület, az Igen, tessék! mozgalom, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem, a Mathias Corvinus Collegium és a Sziget Fesztivál együttműködéséből jött létre. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?