Zoránnal értékelték ki a Szent György Napokat

A Szent György Napok programfüzetének minden pontját megvalósították, bár a szombati esőzés miatt voltak események amelyeket újra kellett tervezni, fedett helyre vinni, jelentette be hétfőn Erdély András, a 24-ik városünnep szóvivője.

Eddig többnyire pozitív visszajelzések érkeztek a vasárnap véget ért, újratervezett Szent György Napok kapcsán, sikerült átláthatóbbá tenni a rendezvényt, és jó döntésnek bizonyult, hogy különböző helyszínek réteg rendezvény jelleget kaptak, így különböző társaságok olyan közegben ünnepelhettek, olyan zenét hallgathattak, amit szeretnek, értékelte Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint bár korábban azt mondták, az eddigieknél kevesebb lesz a program, de a szervezést megelőző konzultációk során megfogalmazott helyi igények mind bekerültek a programba, így tíz nap alatt mintegy 300 esemény zajlott. Az eddigieknél nagyobb teret kaptak a helybéli produkciók, és ezt a következőkben is erősíteni fogják.

Erdély András szerint idén a vártnál is jobban bejött az, hogy a Szent György Napok kulturális hetén az „erdélyi színházak mustrájára” került sor. A városnapok közönségének ugyanis alkalma adódott megnézni a környékbeli színházak produkcióit, amire más esetben nincs lehetőség.

Antal Árpád polgármester szerint azzal kapcsolatosan érkeztek negatív visszajelzések, hogy a vidámparkot kiköltöztették a város központjából, de meglátása szerint ezek a változtatások a városnak azt az arcát erősítik, aminek a következő években is folytatása lesz. A polgármester köszönetet mondott a város lakóknak, hogy rendkívül civilizáltan ünnepeltek, és köszönte a belváros lakóinak,hogy elviselték a zajt és mindent ami a városünneppel együtt járt.

A Szent György Napok kiértékelő hétfői sajtótájékoztatón díszvendégként volt jelent Zorán, aki a vasárnap esti zárókoncertet adta. A magyarországi zenész megköszönte, hogy előkelő helyet kaptak a városnapok programjában, és elmondta, hogy felülmúlta a várakozásaikat az a felfokozott érdeklődés és szeretet amit koncertjükön kaptak.

Új dalok kiadására készül Zorán

Hozzátette, hogy a sepsiszentgyörgyi városünnepre a teljes zenekari felállással, tíz fővel léptek fel, és igyekeztek a legjobb műsort adni, mert érezték az ünnep jelentőségét. Zorán hozzátette: úgy érzi Erdélyben még mindig megvan az a szabadság iránti vágy, amit az ő egyes dalai képviselnek.

Zorán rámutatott, legutóbbi nagylemezét a Körtánc-Kólót 2011-ben adta ki, mostanra viszont az internetes letöltések miatt „dögledezik” a lemezkiadás, ezért azt tervezi, hogy hamarosan 2-4 új dalt ad ki, de azokat elsősorban videomegosztó oldalakon népszerűsítik, és koncertjeiken játsszák majd.

Kapcsolódók

Kimaradt?