Balesetben meghalt egy újságíró a Szent György Napokon

Szerencsétlen baleset árnyékolja be az idei Szent György Napokat. Életét veszítette egy sepsiszentgyörgyi sportújságíró, akit egy atlétikai esemény-, a Veszprém-Sepsiszentgyörgy staféta helyszínén gázolt el egy mentőautó.

A városnapok szervezői szerint a nagyszínpad közelében szolgálatot teljesítő önkéntes egyesület mentőautója éppen tolatott a parkolóhelyről, amikor két kamion közül figyelmetlenül kilépett az atléták fogadására igyekvő 75 éves Áros Károly sportújságíró.

A mentőautó átgázolt rajta, majd a helyszínre siető SMURD rohammentő szolgálat dolgozói próbálták ellátni sérüléseit. A súlyos medencesérülést szenvedett férfit helikopterrel szállították Marosvásárhelyre, ahol szombaton reggel elhunyt. A férfit elgázoló mentőkocsi vezetője nem fogyasztott alkoholt, mutatnak rá a városnapok szervezői.

A balesetben elhunyt Áros Károly 1940-ben született Nagymohán, 1968-tól a Megyei Tükör újságírója Sepsiszentgyörgyön, majd az 1989-es fordulat után a sepsiszentgyörgyi Háromszék független napilap sportszerkesztőjeként és szerkesztőbizottságának tagjaként dolgozott. 

Kimaradt?