Különleges kiállítás, különleges emberektől

Október 8-án, szerdán 18 órakor a Györkös Mányi Albert Emlékházban az Írisz Ház a négy év Outsider Art pályázat legjobb darabjaiból álló különleges gyűjteményét, illetve erre az alkalomra meghívott Budapest Art Brut Galéria kollekcióját és Forró Ágnes képzőművész, művészetterapeuta csoportjának munkáit mutatja be a kolozsvári közönségnek.

Az Írisz Ház Outsider Art díjat 2010. decemberében – a Fogyatékkal Élők Világnapja (december 3.) alkalmából – alapította és ítélte oda első alkalommal a Sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány napi foglalkoztató központja, az Írisz Ház. Ez az első olyan hivatalos fórum Romániában, ahol megmutatkozhatnak az értelmi fogyatékos művészek. Az Outsider Art Díj célja a Romániában élő, önmagukat a képzőművészet nyelvén kifejező és alkotó, értelmi fogyatékkal élő személyek bemutatása a nagyközönségnek, valamint a tehetséggondozás.

2014. október 8-án, szerdán, 18 órakor a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.) az Írisz Ház a négy év Outsider Art pályázat legjobb darabjaiból álló különleges gyűjteményét, illetve erre az alkalomra meghívott Budapest Art Brut Galéria kollekcióját és Forró Ágnes képzőművész, művészetterapeuta csoportjának munkáit mutatja be a kolozsvári közönségnek.

A kiállítást Makkai Péter református lelkész, az Írisz Ház igazgatója, valamint Forró Ágnes méltatja.

Közreműködnek: Cseh Katalin költő, valamint Dénes Gitta Réka (ének, gitár), a kolozsvári Látássérültek és Gyengénlátók Líceumának diákja.

A megnyitót követően az érdeklődők betekintést nyerhetnek egy gyakorlati művészetterápiás foglalkozásba.

A kiállítás megtekinthető október 31-ig, hétköznapokon 13-17 óráig.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?