Bikini és Animal Cannibals a Szent György napokon

Idén közel 200 kulturális és szórakoztató programot ígér a Szent György napok. Grubisics levente fesztiváligazgató szerint véglegesítették a városnapok idei programját, azt péntektől meg lehet tekinteni a rendezvény honlapján.

Az Erdély legnagyobb városünnepeként számon tartott fesztivál hat újabb fellépőjét is bejelentették, így színpadra áll a Bikini, az Animal Cannibals, Fábián Juli és a Zoohacker, a Rétyi Kovács András fúvószenekar Dancs Annamarival Szabó Dáviddal és Ráduly Botond Manóval, akik opera és operett dalokat játszanak a nagyszínpadon, de koncertezik a Besh’O Drom és a Balázs Elemér Group is, mondta Dancs Zsolt programigazgató.

Az idei Szent György napok fellépői között lesz többek Rúzsa Magdi, a Tankcsapda, a Rednex, az Evilági, Kispál és a Borz, Grimus, Koszika és a Hotshots, Havasi Balázs zongoraművész, Connect-R, Vama, a Punnany Massif.

Dancs Zsolt programigazgató elmondta, hogy idén a május 1-i szabadnapnak köszönhetően egy nappal hosszabb lesz a városnapok szabadtéri rendezvénysorozata, amely így csütörtöktől vasárnapig tart. Mint arról beszámoltunk a május 1-én, csütörtökön a Szent György téri színpadon a Háromszéki Diákegyüttesek Találkozójával kezdődik a koncertsorozat, de már aznap a múzeumkertben is lesznek koncertek. 

A 23-ik Szent György napokat a „Szórakoztató kultúra és a kulturált szórakozás” jegyében szervezik. Április 26-án a már hagyományos nyitóhangversennyel kezdődik és május 4-én tűzijátékkal ér véget. A Szent György napok szervezői szerint az idei rendezvénysorozat költségvetése 1,2 millió lej, ennek egy része az önkormányzattól származó támogatás, a többit pedig a fesztivál termeli ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?