Székely wellness a Szent György napokon

Idén megújul a Szent György Expó, az élményturizmus kínálatát mutatják be a városnapi vásárban.

Ezentúl a Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezi a már hagyományos Szent György Napi kiállítást és vásárt – számolt be csütörtökön Édler András a kamara elnöke, aki szerint a rendezvényt beköltöztetik a városnapi forgatagba, a Székely Mikó Kollégium konferenciatermébe és udvarára, így szerves része lesz a városnapoknak, eddig ugyanis a városszéli stadionban kapott helyet.

Hozzátette: az elmúlt években szervezett általános jellegű vásárok veszítettek népszerűségükből, ezért idéntől tematizálják is a vásárt, amely idén Wellness Expó lesz, amelyen magyarországi és hazai wellness központok és turisztikai irodák kínálják szolgáltatásaikat. Ezek mellett helyt kapnak szépségipari termékek, relaxációs központok, úszómedencék, dézsafürdők és szaunák gyártói, de várhatóan jelen lesz egy kishelikopter forgalmazó, és szeretnének csónakokat és jachtokat is kiállítani.

Édler András szerint a kollégium konferencia termében 26 kiállítónak biztosítanak helyet, de az iskola 800 négyzetméteres udvarán is be lehet rendezkedni. Rögtön a bejárat mellett kap helyet a „székely wellness expó”, ahol a háromszéki önkormányzat és a Kovászna megye turizmusáért egyesület mutatja be a térség feredőit, mofettáit és gyógyborvizeit.

A háromszéki kereskedelmi kamara elnöke szerint nagyon sok háromszéki keresi fel a magyarországi wellness központokat, de az elmúlt időszakban Székelyföldön is bővül a kínálat, így a népszerű Szováta mellett nemrég nyílt meg a tusnádfürdői élményfürdő, de Kovásznán is van ilyen kínálat, és várhatóan jövőre a bálványosi szálloda is wellness központtal bővül. A székelyföldieknek így lehetőségük van lakóhelyük közelében eltölteni egy hosszú hétvégét.

Édler András szerint már várják a kiállítók jelentkezését, akik online felületen a kereskedelmi kamara honlapján regisztrálhatnak.     

Kapcsolódók

Kimaradt?