A hétfejű tündér: bábelőadás Temesváron

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházban mutatják be a Lázár Ervin meséje nyomán született A hétfejű tündér című bábelőadást szerdán.

 Újra kezdve és folytatva az elmúlt évek hagyományát, a temesvári magyar színház ismét a legkisebbek felé (is) fordul. A hétfejű tündér egy kisfiú története, aki képtelen beilleszkedni az őt körülvevő világba. A szerző jól ismert mesevilágának, és a szokatlan bábtechnikák találkozásából olyan előadás született, mely a mese nyelvén ugyan, de a mai társadalom kétdimenziós kirakat-valóságából merítkezve próbálja körbejárni a szeretet, az elfogadás, a másság és a barátság problémáit.

Az előadás rendezője Antal Attila, szabadkai származású film-, illetve színházrendező, aki az elmúlt években a szabadkai Kosztolány Dezső Színház zeneszerzőjeként és rendezőjeként dolgozott, Urbán András mellett. Neve a temesvári közönség számára az elmúlt évek TESZT fesztiváljairól lehet ismerős, hiszen nem egy meghívott előadásnak volt már zenésze, zeneszerzője. Előadásaiban, melyeket Újvidéken, illetve Belgrádban rendezett, hangsúlyos szerephez jut a látvány és a zene, minek következményeként többnyire minimális szöveg, de nagyon erős hangulatiság jellemzi munkáit.

A bemutató alkalmával a közönségnek lehetősége nyílik a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház legújabb társulati tagjának megismerésére is. Lukács Szilárd udvarhelyi származású fiatal bábművész, tavaly végzett a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bábszínész tagozatán. Eddigi munkássága a marosvásárhelyi Ariel bábszínházhoz köti, ahol több gyerek-, illetve bábelőadásban kapott már szerepet. A társulat már ismert tagjával, Vass Richarddal közösen elevenítik meg a Négyszögletű Kerekerdő szélén található kis települést, Rácpácegrest és annak lakóit február 26-án, 17 órától a színház Stúdió termében.

Kimaradt?