A TIFF a világ legérdekesebb filmfesztiváljai között

A világ tíz legérdekesebb filmfesztiválját bemutató new york-i rendezvény, a Best Fest Film Series egyik meghívottja lesz idén a TIFF (Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál). A kolozsvári központú TIFF művészeti igazgatója a patinás Town Hall-ban fog előadást tartani a filmfesztiválról a new york-i közönségnek.

A Best Fest Film Series főszervezője, M.A. Papper évente azt a tíz filmfesztivált mutatja be a világ minden tájáról, amelyeket a legérdekesebbeknek tart. A minden évben több mint 200.000 látogatót vonzó rendezvény otthona az 1921-ben készült Town Hall, New York legendás épülete. A  Best Fest Film Series idén február 3-án nyitja meg kapuit, és ezúttal a világ különböző pontjairól válogatott filmek, színház- és táncelőadások, felolvasások és koncertek mellett a TIFF tizenkét évének plakátjaival, emlékezetes reklámfilmjeivel  is megismerkedik majd az amerikai közönség.

Mihai Chirilov, az erdélyi filmfesztivál művészeti igazgatója megismerteti az érdeklődőkkel a TIFF történetét, irányelveit, művészeti koncepcióit és a nemzetközi filmszakmában elfoglalt jelentőségéről is beszél. A new york-i bemutatón levetítik Tudor Giurgiu Emberekről és csigákról (Despre oameni și melci) című filmjét.

A TIFF mellett idén többek közt az Utah állambeli Slamdance Film Festival, a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztivál és a mexikói Morelia Nemzetközi Filmfesztivál is meghívást kapott.

A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivált (TIFF) ma már mint Közép-Kelet Európa egyik legrangosabb szakmai szemléjét tartják számon. Kolozsvár és Erdély egyik legfontosabb kulturális brandje lett, tavaly például 62 ezer látogatója volt. Idei, 13-ik kiadására május 30-a és június 8-a között kerül sor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?