Ünnepi fényekbe öltözik a Kultúrpalota

Vasárnap este nagyszabású eseményre várják a szervezők a marosvásárhelyieket: a 100 éves Kultúrpalota épületét ünnepi fényekbe öltöztetik, illetve különleges technikával vetítenek rá. Ugyancsak vasárnap este kerül sor a Țăndărică és barátai, a Karthago és a Uriah Heep koncertekre is a Győzelem téren felállított színpadon.

A marosvásárhelyi Kultúrpalota fennállásának 100-ik évfordulóján a Maros megyei önkormányzat, mint arról már írtunk, több hónapon át tartó ünnepségsorozatot szervez, hazai és külföldi meghívottakkal, előadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, filmvetítésekkel és egyéb érdekesnek ígérkező, színes programokkal.

Az ünnepi rendezvénysorozat szeptember 4-én indult a Nemzetközi Orgonafesztivál első előadásával a Kultúrpalota nagytermében, ahol Pálúr János magyarországi orgonaművész lépett közönség elé. Szeptember 5-én a Szebeni Radu Stanca Nemzeti Színház a Felii című UNITER díjas előadását mutatta be a Kultúrpalota Nagytermében.

A Maros megyei önkormányzat szervezésében szeptember 13-15. között Marosvásárhelyre érkezik a TIFF karaván, amely több olyan díjnyertes magyar és román filmet is bemutat, amelyet először itt láthat a filmkedvelő közönség.

Az ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatón Tudor Giurgiu, a TIFF filmfesztivál szervezője számolt be arról, hogy mi minden várható az alatt a három nap alatt, amikor a filmvetítések mellett koncertek, fotó- és képzőművészeti kiállítások is lesznek. A filmvetítéseknek a Kultúrpalota nagyterme ad otthont, de a tervek közt szerepel az egykori Aranykakas (Bürger-villa) terasza is, amelyet a romkocsmák mintáján fognak berendezni. 

Kimaradt?