Kolozsvárra is elhozza új szerelmeskönyvét Nyáry Krisztián

A szerző jelenlétében mutatják be vasárnap este 8 órakor a kolozsvári Bulgakov kávéház télikertjében Nyáry Krisztián Így szerettek ők 2 című könyvét. A nagy sikerű kötetből Kántor Melinda és Váta Lóránd színművészek olvasnak fel.

Nyáry írók, költők és művészek szerelmi életét tálalja a Facebookon könnyen fogyasztható, korabeli fotókkal illusztrált karcolatok formájában. A percek alatt befogadható intim történetekből egy kötet már született. Idén tavasszal az író azt is nagy sikerrel mutatta be erdélyi körútja alkalmával.

A szerző eredetileg a barátai kedvéért kezdte publikálni 2012 elején magyar írók és művészek szerelemi életéről szóló képes etűdjeit, néhány hónap alatt azonban tízezer, mostanra pedig több mint 29 ezer követője lett.

Az volt a célja a történetekkel, hogy a tankönyvi életrajzok papírmasé figurái helyett a valós, izgalmas, de kevesek által ismert párkapcsolati történetek felidézésével szerethető, hús-vér embereket mutasson be, és ezzel kedvet csináljon a művek olvasásához.

A nyáron az erdélyi magyar érettségizők is megismerkedhettek Nyáry Krisztián nevével, ugyanis a magyar érettségi tételsorába bekerült egy rövid szövege. „Nem, nem én lettem ma érettségi tétel Erdélyben, hanem az általam írt előszó kapcsán tettek fel kérdéseket. Meglepő és megtisztelő. Remélem, már végeztek, és az Ursust isszák valamelyik teraszon” – írta Nyáry Krisztián a Facebook-oldalán.

Kapcsolódók

Kimaradt?