2021-ben sem marad el a Gărâna Nemzetközi Jazzfesztivál

Július 7. és 11. között megszervezik a Krassó-Szörény megyei Szörényordason a 25. Gărâna Nemzetközi Jazzfesztivált. Az Adevărulnak adott interjúban a fesztivál művészeti igazgatója, Marius Giura elmondta, eddig 450 bérletet bocsátottak piacra, ezek egy óra alatt el is keltek, de a járványügyi előírások függvényében további résztvevőket is fogadhatnak.

A fesztivált egyébként 2020-ban is megszervezték 500 fős közönséggel, ugyanis semmiképp nem akarták elhalasztani a több mint két évtizedes hagyománnyal rendelkező fesztivált, mondta el a főszervező, hozzátéve, hogy bár a zenei felhozatalban tavaly sem volt hiba, a foghíjas közönség látványa elég lelombozó volt. Marius Giura bízik benne, hogy júliusig enyhül annyira a járványhelyzet, hogy sikerül nagyobb közönséget fogadni. A pénteken ismertetett lazítási ütemterv szerint az országos átoltottsági arány függvényében júliusban szabadtéren 2500 fős közönséggel lehet számolni, a megfelelő távolságtartás lehetőségének biztosításával.fotó: Zsizsmann Erika

A Gărâna Nemzetközi Jazzfesztivál közönsége a főszervező megérzése szerint nagyrész beoltatta magát, de Giura valószínűnek tartja azt is, hogy negatív PCR-teszttel vagy gyorsteszttel is be lehet majd lépni a rendezvényre.

Az öt napos fesztiválon a tervek szerint három zenei színpad lesz. A fő meghívottak között lenne Mohini Dey basszusgitáros és csapata, ők azonban indiaiak, ezért kérdéses, hogy az új indiai koronavírus-variáns terjedése miatt hozott korlátozó intézkedések mennyire teszik lehetővé, hogy Romániába utazzanak. Emellett nyolc év után visszatérne a szörényordasi színpadra Avishai Cohen izraeli bőgős, eljönne a Bánságba Dhafer Youssef tunéziai zenész, aki többek között arab lanton, údon játszik, a franciaországi Vincent Peirani és Émile Parisien duója, a Londonban élő indiai Shri és a norvég jazz-zongorista, Bugge Wesseltoft kvartettje, a svájci Eric Truffaz kvartettje és Liberetto című projektjével fellép a svéd Lars Danielsson is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?