Vers, élő zene és különleges látványelemek – így emlékeznek a slam poetry-sek '56-ra

Online előadói esttel tiszteleg az 1956-os magyarországi forradalom hősei előtt a marosvásárhelyi slam poetry-seket összefogó csoport. Az 56 szó – Emlékslam elnevezésű facebookos élő közvetítésre ugyanolyan profi hozzáállással és lelkesedéssel készülnek a szervezők és előadók, mintha hagyományos előadást tartanának.

Az 1848-as forradalom után ez a második legikonikusabb évszám a magyar történelemben – vallják a Slam Poetry Marosvásárhely tagjai. Hozzáteszik: az 1956-os forradalom szimbolikus esemény a modern magyar történelemben, akkor olyan eszmékért harcoltak, amelyek időtlenek és sosem veszítenek értékükből, hiszen a szabadság az emberi lét egyik alapja.        

Labancz Dávid, az esemény egyik szervezője a Maszolnak elmondta, a Slam Poetry Marosvásárhely eddigi rendezvényeihez képest ez alkalommal sokkal nagyobb és összetettebb szervezési folyamat előzte meg az előadást, hiszen minden szempontból magasabb szintre emelték ezt az alkalmat.

„Audiovizuális Slam Poetry előadás az 1956-os forradalom emlékére – így jellemezzük az eseményt, hiszen azon túl, hogy a nézők slam poetry szövegeket hallhatnak majd, a látványt a Designdropp stúdió szolgáltatja led falakon, illetve Erőss László rendezi az élő közvetítést és a felvételt” – részletezte Labancz Dávid.

A kifejezetten erre az előadásra készült zenét Cári Tibor színházi zeneszerző komponálta, illetve helyszíni zenei aláfestés is lesz. Zongorán Cári Tibor, míg csellón Szabó J. Attila játszik majd. Az emlékest műsorvezetője Gáll Orsolya rádiós műsorvezető lesz.

Szöveget mond Agyagási Panni, Balázs Levente, Farczádi Róbert, Forró-Bathó Eszter-Anna, Hajdu Anna Blanka, Kertvéllesy András, Labancz Dávid, Vass Márton. Az esemény ötletgazdája és producere Iánosi Zsolt. Az előadást online lehet majd követni a Slam Poetry Marosvásárhely Facebook-oldalán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?