Vonatbaleset miatt egy egész várost öntött el az ammónia

Az ammóniát szállító teherszerelvény a dél-szerbiai Pirot város közelében siklott ki vasárnap délután.

Helyi sajtóértesülések szerint legalább 15 ember került kórházba a délkelet-szerbiai Pirot városban azt követően, hogy kisiklott a közelben egy tehervonat, és ammónia kezdett szivárogni a környezetbe – írta meg az al-Dzsazira alapján a vg.hu. A városban kihirdették a rendkívüli helyzetet.A kép illusztráció | Fotó: Pixabay

A szerb sajtó hétfői jelentései szerint a kórházba kerültek között egy gyerek is van. Úgy tudni, hogy senki sincs életveszélyes állapotban.

A Nova S hírportál írt róla, hogy az ezerlakosú Pirotban hétfő reggel erős ködre és ammóniaszagra ébredtek az emberek. Egy 20 vagonos ammóniát szállító vonat siklott ki. A vonat a bolgár Agropolychimtől szállította az ammóniát a szerbiai Zorka Eliksir műtrágyagyártóhoz. Ez utóbbi Szabács városban működik, 90 kilométerre Belgrádtól. A sajtó úgy tudja, hogy még vasárnap délután siklott ki a szerelvény két kocsija Pirot mellett, az egyikből pedig szivárogni kezdett az ammónia.

Azt még nem tudni, hogy mi okozta a balesetet, de a hatóságok már vizsgálódnak. A szerb infrastruktúráért felelős miniszter szerint a vonat a vasútvonal rossz állapota miatt siklott ki.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?