Elhunyt Szinisa Mihajlovics BEK- és KEK-győztes labdarúgó

Ötvenhárom éves korában elhunyt Szinisa Mihajlovics BEK- és KEK-győztes labdarúgó, edző.

A három éve leukémiás betegséggel küzdő Mihajlovics pénteken egy római kórházban hunyt el. Haláláról családja tájékoztatta az olasz hírügynökséget, jelezve, hogy édesanyja, öccse, felesége, öt gyermeke és unokája gyászolja.

Az egykori középpályás játékosként a Crvena zvezda színeiben 1991-ben BEK-győztes, a Lazióval 1999-ben KEK-győztes volt. Emellett a jugoszláv bajnokságot háromszor nyerte meg, két olasz bajnoki címet és négy Olasz Kupát nyert a római csapattal, illetve az Internazionaléval. Olaszországi karrierje során játszott még az AS Romában valamint a Sampdoriában.

Pályafutását 2006-ben zárta le, majd két rövid kitérő után márciusig Olaszországban edzősködött. Akkor a Bolognát hagyta ott, hogy újfent kórházi kezeléseknek vesse alá magát. A szakember 2012 májusa és 2013 novembere között a szerb válogatott, 2018-ban egy hétig a Sporting kispadján is ült. A vukovári születésű Mihajlovics előbb Jugoszlávia, majd Szerbia és Montenegró válogatottjában lépett pályára, összesen 67 alkalommal.

Nekrológjában a belgrádi Politika kiemelte: a mai napig ő tartja a rekordot a Serie A-ban 28 szabadrúgásból szerzett góljával. Brazíliában egyszer megmérték a lövése erejét, és megállapították, hogy a labda 165 kilométeres óránkénti sebességgel haladt.

Mihajlovics 2019 óta küzdött a betegséggel, több kemoterápiás cikluson és csontvelő-transzplantáción esett át. Ám fájdalommal, fertőzésveszéllyel, testi gyengeséggel dacolva, ameddig lehetett dolgozott.

Hazája labdarúgó-szövetsége így búcsúzott tőle: „A Szerb Labdarúgó-szövetség őszinte részvétét fejezi ki Szinisa Mihajlovics családjának és barátainak. Szinisa, nyugodj békében. Örök dicsőség neked!”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?