Ukrajna feldarabolását vizionálja a magyar pártelnök

Toroczkai László országgyűlési képviselő a jövendőbeli közös magyar-lengyel határról posztolt a Twitteren.

November 11-én volt a Lengyel Függetlenség Napja, mely alkalomból Toroczkai László is posztolt a Twitteren. A Mi Hazánk elnöke angol nyelvű bejegyzésben köszöntötte a lengyeleket nemzeti ünnepük alkalmából.

 

„Isten áldja meg Lengyelországot! Találkozzunk ismét a közös lengyel-magyar határon” – írta a magyarországi parlamenti párt vezetője. A két országnak közvetlenül a II. világháború kitörése előtt volt közös határa, azt követően, hogy 1939-ben, Csehszlovákia felbomlását követően a magyar hadsereg elfoglalta Kárpátalja teljes területét. Kárpátalja déli, magyar többségű területei már korábban, az első bécsi döntést követően visszatértek az anyaországhoz.

Bejegyzésével Toroczkai László egyértelműen Ukrajna felosztására utalt, amit az orosz propaganda már többször belengetett. Ukrajna észak-nyugati része, Lviv központtal a második világháború előtt Lengyelország része fog.

Toroczkai Twitter-bejegyzése, érthető módon, kiverte a biztosítékot Kijevben. Az ukrán külügy szóvivője, Oleg Nikolenko így reagált: „Elfogadhatatlan Toroczkai László képviselő felhívása a határok revíziójára. Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy ítélje el ezt a felelőtlen kijelentést, ami aláássa a kétoldalú kapcsolatokat, és nem egyeztethető össze a jószomszédi viszony szellemével.”

(Nyitókép: Toczkai László/Mi Hazánk)

Kapcsolódók

Kimaradt?