banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Szexvideók kerültek nyilvánosságra az ausztrál parlamentből

Válságban van az ausztrál politika, miután videók kerültek nyilvánosságra a parlament dolgozóiról, miközben a munkahelyükön szexelnek. Egyiküket ki is rúgták, miután a parlament egyik tagjának íróasztalán filmezték le aktus közben, írja a BBC.

Scott Morrison miniszterelnök szégyenletesnek nevezte a két évvel ezelőtt készült videókat, amelyeket a kormány egy volt munkatársa szivárogtatott ki az ausztrál sajtónak. A felvételek tanúsága szerint a parlamenti dolgozók többek között az imatermet használták a légyottokra, és előfordult, hogy szexmunkásokat hoztak a parlamentbe.Az ausztrál parlament épülete | fotó: Wikipedia

Az egyre sűrűsödő botrányt egy volt parlamenti dolgozó vallomása váltotta ki: Brittany Higgins azt állítja, hogy egy magasabb rangú kollégája egy irodában megerőszakolta 2019 márciusában, és attól félt, hogy elveszítheti az állását, ha jelenti az ügyet a rendőrségnek. Higgins vallomását további vádak követték, és több ezren vonultak utcára múlt héten a nők szexuális bántalmazása és zaklatása ellen tiltakozva.

Az ausztrál miniszterelnök kedden arról beszélt, hogy rendet kell rakni a parlamentben. A kormány reakcióit azonban sokan kritizálták, miután a kormányfő nem akart nyilvánosan találkozni a tüntetőkkel, illetve miután a kormány egyik munkatársa, Michelle Landry kijelentette, hogy „sajnálja” a felvétel miatt kirúgott kollégáját. Linda Reynolds védelmi miniszter ráadásul „hazug tehénnek” nevezte a történetét nyilvánosság elé táró volt beosztottját, Higginst, emiatt nem csak bocsánatkérésre, hanem kártérítésre is kötelezték.

Kapcsolódók

Kimaradt?