Cápa támadt egy szörfösre Ausztráliában

Fehér cápa támadt egy szörfösre Ausztráliában, a férfi túlélte a harapásokat - számolt be róla a BBC hírportálja.

A 29 éves férfi az Adelaide partjai közelében fekvő Kenguru-sziget egy strandja vizében szörfözött vasárnap, amikor a ragadozó rátámadt. Súlyos sérüléseket szenvedett, azt mondták, szerencséje volt, hogy túlélte. Miután a mindentől távol eső D'Estrees-öbölben megsérült, sikerült partra jutnia, ezután még 300 métert gyalogolt, hogy segítséget kérjen.

Kézírásos levelében azt írta, hisz abban, hogy teljesen felépül. A balesetről is írt. Éppen a deszkáján ült, amikor ütést érzett a bal oldalán: "olyan volt, mintha kamion ütött volna el". „Megharapta a hátamat, a fenekemet és a könyökömet és kiharapott egy darabot a deszkából" - olvasható a levélben. Egy pillanatra látta az állatot, amint az elengedte és eltűnt a vízben. Ezután a férfi kievezett a deszkán. A kiérkező mentősök egyike azt mondta, "katasztrofálisak" voltak a sérülései, és "elég elképesztő", hogy képes volt partja jutni, majd még gyalogolni is.

Michael Rushby a The Advertiser című helyi lapnak elmondta, a férfi nagyon szerencsés, hogy képes volt erre. Megjegyezte, hogy a környéken ritkák a cápatámadások.

Az D'Estrees-öblöt lezárták, az embereket arra kérték, kerüljék a környéket.

(Címlapi fotó forrása: Unsplash)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?