Szexuális zaklatással vádolják a volt miniszterelnököt

Egy New York-i szövetségi bírósághoz benyújtott kereset alapján két légiutas-kísérő szexuális zaklatással vádolja Saad Haríri volt libanoni miniszterelnököt, írja a 444.hu.

A kereset szerint a két légiutas kísérő „brutális, munkahelyi szexuális erőszakkal” valamint „személyi szabadság megsértésével és több rendbeli szexuális zaklatással” vádolja a 2019-ben miniszterelnökségéről lemondott Harírit. A panaszt március 20-án nyújtották be Haríri és öt további vádlott ellen, és az meg nem határozott kártérítést kér a felpereseknek.Saad Haríri | Fotó: Wikipedia

Az esetek a kereset szerint 2006 és 2009 között történtek a Haríri érdekeltségéhez tartozó Saudi Oger vállalat repülőgépén, ahol a két kísérő alkalmazottként dolgozott. Az esetek nyomán egyikük felmondott, másikukat eltávolították a cégtől 2009-ben. A dokumentum szerint Haríri, hatalmával visszaélve, olyan légkört teremtett a felperesek számára, amelyet „áthatott a kényszer, a zaklatás és a szexuális szívességek gyakorlata”.

A volt miniszterelnök sajtósai visszautasították az állításokat a CNN kérdésére, és azt írták: ez már harmadik alkalom, amikor a két felperes megpróbálja beperelni Haririt New Yorkban, de pusztán rágalmazási kampányról van szó, ami haszonszerzésről szól.

Hariri 2009 és 2011 között, majd 2016 és 2019 között volt Libanon miniszterelnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?