Sportfogadás: románokból és bolgárokból álló bűnbandát számoltak fel

Az Interpol lefülelt egy románokból és bolgárokból álló bűnözői csoportot, amelyet sportesemények manipulálásával vádolnak. A gyanúsítottak állítólag műholdas technológiát használtak a fogadóirodák mérkőzéseiről szóló információk megszerzésére.

A spanyol nemzeti rendőrség a spanyol adóhatósággal, az Europollal és az Interpollal együttműködve felszámolt egy szervezett bűnözői csoportot, amelyet azzal gyanúsítanak, hogy sporteseményeket manipuláltak, és műholdas technológiát használtak a bukmékerirodák mérkőzéseinek lebonyolításáról szóló információk megszerzésére. Huszonhárom gyanúsítottat tartóztattak le, köztük a csoport egyik vezetőjét, akit az Interpol által kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján vettek őrizetbe – számol be a Novini, amelyet a Rador Radio Romania idéz.

Illusztráció: Pexels
Az akció 2020-ban kezdődött, amikor a spanyol rendőrök gyanús online sportfogadások sorozatát fedezték fel nemzetközi asztalitenisz-versenyeken. A rendelkezésre álló adatok elemzése után a nyomozók megállapították,
hogy egy román és bolgár állampolgárokból szervezett bűnszövetkezet tevékenykedik. A hálózat tagjai Spanyolországon kívüli mérkőzéseket bundáztak meg, megvesztegetve főként román és bolgár sportolókat.
Miután az eredményekről megállapodtak, a spanyolországi székhelyű bűnözői csoport tagjai nagyszabású online fogadásokat kötöttek. A nyomozás során a rendőrség olyan bűnügyi folyamatot tárt fel, amelynek során a szervezett bűnözői csoport a bukmékerek előtt hozzáférhetett a mérkőzésekkel kapcsolatos információkhoz, így biztonságos haszonnal fogadhattak. A fejlett technológia segítségével a világ minden tájáról, közvetlenül a stadionokból, pályákról és arénákból élő videoközvetítésekhez tudtak hozzáférni. Ezeknek a jeleknek az elfogása előnyt jelentett számukra a bukmékerekkel szemben, akik lassabb közvetítésekre és műholdas adásokra támaszkodtak.

A folyamat megismétlődött az ázsiai és dél-amerikai labdarúgó-bajnokságok, az UEFA Nemzetek Ligája, a Bundesliga, a 2022-es katari világbajnokság mérkőzései, valamint az ATP- és ITF-tenisztornák esetében. Bár jelentős nyereségre tett szert, a bűnözői csoport elkerülte a lebukást, mivel harmadik felek személyazonosságát és különböző bankszámlákat használt a fogadások gyanú nélküli lebonyolításához. Az interpol.int szerint a letartóztatottak között volt egy nagy fogadóiroda képviselője is, aki a bűnözői csoporttal együttműködve érvényesítette a bűnszövetkezet által kötött online fogadásokat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

 

banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?