banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Műszaki hiba miatt dupla áron adta az üzemanyagot egy ideig a Mol Csehországban

Az érvényes árak duplájáért árult csütörtökön délután rövid ideig üzemanyagot töltőállomásain a Mol Csehországban, a műszaki hiba miatti tévedésért az érintettektől elnézést kért, a különbözetet megtéríti – jelentette a CTK hírügynökség pénteken.

Csehországi Mol-töltőállomás | Illusztráció: ŘSD Středočeský kraj Twitter-csatornaA hírügynökség szerint csütörtökön 16.30 és 16.45 óra között a Mol töltőállomásain egy liter benzin 95,80 koronába, egy liter gázolaj pedig 104,60 koronába került, miközben a benzin átlagára 47,26, a gázolajé 49,31 korona.

„Ezért a hibáért minden vásárlónktól elnézést kérünk. Ugyanakkor felszólítjuk a kárvallottakat, hogy jelentkezzenek nálunk. Kérjük a számla fotóját és egy telefonszámot. Ezen információk alapján a különbözetet mindenkinek megtérítjük” – olvasható a Mol weboldalán.

A szokatlanul magas üzemanyagárakra az autósok hívták fel a figyelmet. Ukrajna orosz lerohanása után Csehországban meglódultak az üzemanyagárak. A konfliktus előtt egy liter benzin ára 30 korona körül mozgott. A Molnak több mint 300 üzemanyagtöltő állomása van Csehországban, csak a cseh Benzina (a lengyel kézben lévő Unipetrol tulajdona) előzi meg a maga több mint 400 benzinkútjával.

A romániai fogyasztóvédelmi hatóság és a versenyhivatal is elmarasztalta a Mol romániai leányvállalatát, mert a céget tették főként felelőssé a szerdai délutáni pánikszerű üzemanyagvásárlásért, mert a közösségi médiában futótűzként terjedt el egy Mol-partner benzinkút fotója alapján, hogy az addig is magas, 7-8 lej között üzemanyagár másnap 10-11 lejre ugrik.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?