Lefújta a szél az autópályáról a teherautót (VIDEÓ)

A nieuwsblad.be által közzétett felvételen látható, amint egy hollandiai autópályán közlekedő teherautót lesodor az útról a szél. A sofőr állapotáról semmit sem lehet tudni, de vélhetően nem sérült meg.

Az Eunice vihar keményen sújtotta Hollandiát. A szél a part menti területeken akár 130 kilométer/órás széllökések is előfordulhattak. Három ember halt meg a szél által kidöntött fák miatt.

A kormány sms-ben figyelmeztette az embereket, hogy maradjanak otthon, és csak életveszélyes helyzetekben hívják a segélyszolgálatot. Végül a nagyszámú hívás miatt a hálózat leállt, és a hatóságok újabb üzenetet küldtek ki: „A segélyhívó szám túlterhelt” – számolt be a Reuters hírügynökség.

A szél a part menti területeken óránként akár 130 kilométeres széllökésekkel is fújt. A Holland Királyi Meteorológiai Intézet (KNMI) vörös jelzésű, te hát a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adta ki.

Az anyagi károk nagymértékűek. Az ADO Den Haag labdarúgóklub stadionjának tetőszerkezetének egy része leszakadt. Hágában a rendőrség evakuálta egy templom közelében élő lakosokat, mert a két torony a viharban rázkódni kezdett. Az erős légáramlatok miatt több teherautó felborult, megzavarva a közúti forgalmat. A Schiphol repülőtér mintegy 390 járatot törölt.

(Nyitókép forrása: pillanatkép az esetről készült videóból)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?