Karantén nélkül térhetnek haza Magyarországra a védettségi kártya birtokosai

Karantén nélkül térhetnek haza Magyarországra azok a személyek, akik rendelkeznek a magyar hatóságok által kiállított védettségi kártyával, közölte péntek este Facebook-oldalán Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa.

Akinek van ilyen kártyája, mostantól Romániából is karantén nélkül tud Magyarországra utazni vagy hazatérni, hangsúlyozzák. A román hatóságok szintén karantén nélkül engedik be azokat személyeket, akiknél a második oltás után már 10 nap eltelt, és ezt orvosi papírokkal igazolják (tehát nem a kártyával).

A magyarországi védettségi kártyát az kapja meg, aki megkapta a védőoltást vagy igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, ez esetben az igazolvány ingyenes és az állam hivatalból postázza, vagy, ha valaki nem tud róla, hogy átesett volna a fertőzésen, de azt utólag ellenanyag-vizsgálattal igazolja. Ez esetben a kártyát igényelni kell és fizetni kell a kiállítás költségeit is. Részletek itt.

Azok a Magyarországon élő román állampolgárok viszont, akik Romániában oltatták be magukat, nem kapnak védettségi kártyát, írta meg korábban a Telex.hu.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?