Harminc lengyel zsoldosból álló különítményt likvidálhattak az oroszok Harkivban

Igor Konasenkov tájékoztatása szerint az orosz rakétaerők a Harkov megyei Izjumszke településen likvidálták egy lengyel katonai magáncég zsoldoskülönítményét. Mint mondta, a csapás következtében akár 30 lengyel zsoldos is meghalhatott - írta meg az Origo. 

Konasenkov szerint az orosz fegyveres erők az éjszaka folyamán 221 ukrán katonai célpontra, köztük 12 parancsnoki állásra, 176 erődítményre és élőerő-összpontosulásra, valamint 12 tüzérségi lőállásra mértek csapást.

Andrej Klimov orosz parlamenti képviselő, az Egységes Oroszország kormánypárt külügyi bizottságának alelnöke pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ukrán fegyveres testületek tagjai és külföldi zsoldosok mellett NATO-országok katonái is estek orosz fogságba.

Azt ígérte, hogy bírósági eljárás keretében be fogják őket mutatni, „és az egész világ meglátja, hogy mi is történt valójában”.

Katonai összecsapások nyomai Harkivban | Fotó: Agerpres/EPA

Alekszandr Basztrikin, a Nyomozó Bizottság (SZK) elnöke egy Rosztov-na-Donuban megtartott tanácskozáson azt mondta, hogy brit, amerikai, norvég és kanadai harcosok ellen indult eljárás. Elmondta, hogy Ukrajnába 25 államból, köztük 21 NATO-tagországból érkeztek fegyverszállítások.

Tanúvallomásokra hivatkozva azt állította, hogy ukrán katonák és "nacionalisták" február óta erőszakkal akadályozzák Mariupol lakóit a város elhagyásban. Basztrikin szerint az utakat aláaknázták, és lőtték a távozni próbáló konvojokat, emellett katonai felszerelést telepítettek lakott területre, óvodákat, iskolákat, kórházakat használva fel fedezékként és lőállásként.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?