Marosvásárhely: Sátrakban alakítottak ki játszótereket az ukrajnai menekült gyermekek számára

Támogató projektet indított a hosszabb ideje Marosvásárhelyen tartózkodó ukrán gyermekek számára a „Mentsétek Meg a Gyermekeket” Egyesület Maros megyei fiókszervezete.

A szervezet új székhelyén fűtött sátrakban játszótereket rendeztek be az ukrajnai menekült gyerekek számára. A tolmácsolásban egy régóta Marosvásárhelyen élő ukrán család segít – tájékoztatott Meda Neagoe, a szervezet elnöke.

„A játszótér több korosztály számára készült, 3–6 éves, 7–8 és 8–12 éves gyermekeket várunk a kialakított helyiségbe. Minden csoportban egy tolmács biztosítja a kommunikációt, ha a gyermekek jelzik, hogy részt vennének az interaktív tevékenységekben. Erre azért van szükség, mert a nyelvi nehézségek miatt a pszichológusaink nem tudják tanácsokkal ellátni a gyermekeket a terápiás játékok közben” – részletezte Mea Neagoe.

Fotó: Mentsétek Meg a Gyermekeket Románia honlapja

Hozzátette, az ukrán gyermekek traumaként élték meg, hogy távol kell lenniük az otthonuktól. Mea Neagoe pszichológus elmagyarázata, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a lelkileg sérült gyermekek igyekeznek szocializálódni és megérteni, mi is történik velük. Mint fogalmazott, a szervezet munkatársai igyekeznek segíteni őket a nyelvtanulásban akár románul, akár angolul, hogy könnyebben megbarátkozhassanak az új környezettel.

A következő játékterápiát húsvét után, április 26-án szervezik meg a civil szervezet székházában. A becslések szerint Marosvásárhelyen mintegy ötven Ukrajnából érkezett gyermek tartózkodik. Közülük harmincan több mint egy hónapja vannak elszállásolva a városháza vendégházában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?