Ha 18 éves vagy, most ingyen beutazhatod Európát!

Újra pályázhatnak a tizennyolcadik évüket betöltő fiatalok a DiscoverEU programra, melynek keretében a szerencsések ingyenes utazási utalványt kapnak és beutazhatják Európát.

Az Erasmus+ programcsaládhoz tartozó DiscoverEU az Európai Bizottságnak egy projektje, melyre ismét pályázatot hirdetnek a tizennyolc évesek számára. A korábbi fordulókhoz képest idén még több utazási utalvánnyal és lehetőséggel járulnak hozzá az ifjúság európai évének sikeréhez.

A DiscoverEU lehetőséget kínál a 18 éves fiataloknak az Európai Unión belül, hogy Európát beutazva új ismeretekkel és életre szóló élményekkel gazdagodjanak. Az utazásra jelentkező fiatalok elsősorban vasúton utazva fedezhetik fel Európa változatos tájait és érdekes településeit. A sikeres pályázók utazási igazolványt kapnak.

Fotó forrása: Pexels

2022-től kezdődően a kiválasztott, utazási igazolványban részesülő pályázók kapni fognak egy DiscoverEU-kártyát is, amellyel kedvezményes áron vehetnek részt különböző kulturális programokban, tanulási és sporttevékenységekben, kedvezményesen utazhatnak helyi tömegközlekedési eszközökön, illetve felhasználhatják szálláshelyeken és éttermekben is, amennyiben jogosultak erre.

Az pályázatra csak azok jelentkezhetnek, akik 2004. január 1. és ugyanazon év december 31. között születtek.

A fiataloknak nem feltétlenül kell egyedül utazniuk, ha barátokkal szeretnének világot látni, ezt is megtehetik, de legfeljebb négy főt szervezhetnek be útitársként. A csoport minden tagjának teljesítenie kell a fent ismertetett részvételi feltételeket, valamint ugyanazt a kódot kell megadniuk jelentkezéskor.

A 2018. júniusi első pályázati forduló óta több mint 165 ezer fiatal kapott utazási utalványt. A következő pályázati fordulót október 11-én 12 órakor nyitják meg. A pályázóknak október 25-ig lesz lehetőségük leadni jelentkezésüket.

Az utazást 2023. március 1. és 2024. február 29. között kell megkezdeni, a kirándulás legkevesebb egy és maximum 30 napig tarthat. Fontos, hogy a kirándulóknak legalább egy olyan államba kell ellátogatniuk, amely eltér a kiindulási országtól, tehát a programban kifejezetten a külföldi és nem a belföldi utazásokat támogatják.

Bővebb információk ide kattintva érhetők el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?