Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala: már lehet pályázni a kulturális projektek támogatására

A Kormányfőtitkárság alárendeltségébe tartozó Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala (DRI) meghirdette a 2022-es évre szóló, kulturális projektek vissza nem térítendő támogatására vonatkozó pályázati felhívását, amelynek teljes útmutatója ide kattintva érhető – írja közleményében az RMDSZ.

 A támogatás odaítélésének feltételrendszere a Hivatalos Közlönyben is megjelent, eszerint pedig a hazai nemzeti kisebbségekhez tartó személyek kulturális, nyelvi, vallási identitását és jogait népszerűsítő interetnikus, illetve intolerancia elleni küzdelemre vonatkozó projekteket nyújthatnak be, ezeknek olyan eseményekre, rendezvényekre kell vonatkozniuk, amelyeket 2022. október 14-e utáni időpontra terveznek a pályázó szervezetek, intézmények.

Illusztráció: Adobe Stock

A projektek teljes dokumentációját egyetlen, eredeti példányban, lezárt borítékban kell eljuttatni postai szolgáltatások igénybevételével az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala bukaresti székelyének címére (Bukarest, Paris utca, 65-ös szám, 1-es szektor, postakód: 011815). A borítékon fel kell tüntetni a feladó pontos nevét és postacímét, illetve jelezni kell a küldemény rendeltetését, célját („Pentru concursul de proiecte 2022, sesiunea septembrie”).

A pályázatokat elbíráló bizottság 2022. szeptember 30-áig ül össze, az igényelt támogatás összege pedig minimum 25 ezer lej és maximum 200 ezer lej lehet. Egy pályázó legfeljebb két projektre nyújthat be támogatási kérelmet, a vissza nem térítendő finanszírozás igénylésének és odaítélésének kritériumait pedig a pályázati útmutatóban találják az érdeklődők. A pályázatok a megszerzett pontszám alapján összeálló sorrendben jutnak támogatáshoz (azok a projektek alkalmasak támogatásra, amelyek legalább 70 pontot szereztek a felső határt jelentő 100 pontból).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?