Fontos pozíciókat nézett ki magának Románia az Európai Bizottságban

A jövő évi európai parlamenti választások után Bukarest számára a külügyi főképviselői és a belső piacért felelős biztosi poszt a legfontosabb az Európai Bizottságban, mivel a többinek nincs akkora súlya, hogy segítse Romániát céljai elérésében - jelentette ki szerda este Strasbourgban Victor Negrescu.

A román újságírók számára tartott sajtótájékoztatóján a Szociáldemokrata Párt EP-képviselője elmondta, hogy a belső piacért felelős biztos hatáskörébe tartozik a versenyszabályok felügyelete, a fogyasztóvédelem, a kkv-k támogatása, a nagyvállalatoknak nyújtott állami szubvenciók szabályozása.

Victor Negrescu a román célok eléréséhez fontos pozíciókat nevezte meg Fotó: Victor Negrescu Facebook oldala

„Gyakorlatilag az európai jogszabályok több mint fele a belső piacokhoz kapcsolódik, és az illetékes biztos foglalkozik ezekkel a kérdésekkel. Ez azt jelenti, hogy az uniós jogszabályok több mint felére hatást gyakorolhat" - részletezte a politikus. Arra a kérdésre, hogy nem lesz-e nehéz megszerezni ezeket a portfóliókat, Negrescu kijelentette: azért nevezte meg ezeket a posztokat, mert ezek a legrelevánsabbak Románia számára. „A többi nem segíti Romániát a céljai elérésében" - magyarázta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?