Fegyverrel támadt kollégáira és a rendőrökre egy román férfi Spanyolországban

Tüzet nyitott volt kollégáira és egy rendőrre egy román férfi Spanyolországban. A 45 éves tettes elfogása közben súlyosan megsérült, állapota válságos.

A spanyolországi sajtó beszámolója szerint a támadás Tarragona városában történt, az elkövetőt Eugen Marin Sabăunak hívják, 45 éves. A férfi fegyverrel hatolt be kedden munkahelyére, egy biztonsági cég székhelyére, és lőni kezdett az alkalmazottakra, többek közt a vállalat igazgatójára is, aki kritikus állapotban került kórházba. Súlyosan megsebesített két alkalmazottat is, egy nőt és egy férfit.

A támadó golyóálló mellényt viselt, és több fegyver volt nála. A helyszínről autóval menekült, erőszakkal áttörte az azonnal kialakított rendőrségi útzárat, tüzet nyitott a rendőrökre, és egyiküket megsebesítette.Fotó: RayMediaGroup/Pixabay

A román férfi körülbelül 20 kilométert menekült, majd egy elhagyott házban barikádozta el magát. A rendőrség próbálta rábírni, hogy feladja magát, sikertelenül. Ezt követően néhány lövést adtak le, hogy elbátortalanítsák a tettest, ő azonban visszalőtt. Tűzharc alakult ki a különleges alakulatok és a férfi között, akit végül meglőttek. Súlyos állapotban, helikopterrel szállították Barcelonába egy kórházba.

A spanyol hatóságok egyelőre nem ismerik az elkövető indítékait. A jelek szerint konfliktus robbant ki közte és volt munkáltatója között, és kollégáival is szópárbajba keveredett, ezt követően nyitott tüzet rájuk. A férfi egy lövészklub tagja volt, és az információk szerint hat fegyver birtoklására volt hatósági engedélye.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?