Vadállatnak hitte: meglőtt egy 14 éves fiút az erdőben egy férfi

Véletlenül meglőtt egy 14 éves gyermeket egy 63 éves férfi a Szilágy megyei Krasznahídvéghez közeli erdőben. Az áldozatot kórházban kezelik. A férfinak nem volt fegyvertartási engedélye.

A Szilágy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az eset a múlt hétvégén történt. A fegyver egy másik, 65 éves férfit tulajdona volt, amelyet egy erdei barakkban hagyott, mielőtt távozott onnan. A másik férfi a helyszínen maradt és egy adott pillanatban mozgást látott a fák között. Azt gondolta, hogy vadállatok lehetnek, ezért elvette a fegyvert – amelynek használatához nem volt felhatalmazása – és arra lőtt, ahol a mozgást látta. A golyó egy éppen az erdőben járó 14 éves fiút talált el: megsérült a hasa, valamint a jobb karja – részletezte az esetet a rendőrség.Fotó: Sebastian Pociecha/Unsplash

Közleményükben azt írják, hogy a fiúhoz mentőt hívtak, és beszállították a kórházba. A hatóságok a fegyvertulajdonost és a lövést leadó férfit is a Szilágy megyei rendőrség székhelyére vitték. A fegyvert elsütő személyt 24 órás őrizetbe vették, majd bírói felügyelet alá helyezték.

Az ügyben jogtalan fegyverhasználat, orvvadászat és gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indítottak eljárást.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?