banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Elhalasztja vakcinájának európai szállításait a Johnson & Johnson

Később érkeznek az egydózisú vakcinák Európába, jelentette be a Johnson & Johnson, miután az Egyesült Államokban az oltóanyag használatának szüneteltetéséről döntöttek azért, mert hat beoltott személynél vérrögökkel járó ritka rendellenesség alakult ki, számoltak be nemzetközi hírügynökségek.

Az Európai Bizottság március közepén adott feltételes forgalombahozatali engedélyt a Johnson & Johnson által az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagának, de még nem használták az Európai Unióban. Romániába például szerdán kellett volna szállítmány érkezzen.

Mint ismert, az amerikai szövetségi egészségügyi hatóságok kedden azt javasolták, hogy szüneteltessék a Johnson & Johnson egyadagos Covid-19 elleni oltóanyagának használatát, miután hat beoltott személynél vérrögökkel járó ritka rendellenesség alakult ki.

A Reuters szerint Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) szerdán egyeztet a vakcináról, valamint átnézik azokat az eseteket, amikor az oltott személyeknél vérrögképződés jelentkezett. Mind a hat oltott személy, akinél fellépett ez a szövődmény 18 és 48 év közötti nő volt. Egyikük meghalt, egy másik nebraskai nőt pedig kritikus állapotban szállítottak kórházba.

A CDC és az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) közölte, hogy a mellékhatások jelenleg rendkívül ritkának tűnnek. Április 12-ig több mint 6,8 millió adagot adtak be a Johnson & Johnson vakcinából az Egyesült Államokban.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?