Új állampolgárságot és új tisztséget is „kitalált” Viorica Dăncilă macedóniai látogatásán

Nem egyetlen bakit követett el, hanem sorozatosan hibázott Viorica Dăncilă miniszterelnök, aki macedóniai hivatalos látogatásán folyamatosan összekeverte az etnikai hovatartozást az állampolgársággal. Így talált ki egy új, nem létező állampolgárságot is: az arománt – tájékoztatott a g4media.ro portál.

A macedón miniszterelnökkel Szkopjéban megtartott közös sajtótájékoztatón a Macedóniában élő aromán közösséget „aromán állampolgárokként” emlegette. „Tárgyaltunk a romániai macedón közösségek… a köztársaság… az állampolgárokról, illetve a Macedón Köztársaság aromán állampolgárairól” – nyilatkozta a román miniszterelnök, aki tulajdonképpen az őt vendégül látó ország aromán közösségéről szeretett volna említést tenni.

Viorica Dăncilă sajtónyilatkozatában egyébként folyamatosan „macedón állampolgárokként” beszélt a romániai macedón közösség tagjairól, és azt is elmondta, hogy ő az "első miniszterelnök" (az első román miniszterelnök helyett - szerk. meg.), aki Macedóniába látogat. Ebben a pillanatban Macedónia miniszterelnöke a pulpitusán lévő vizespoharat „véletlenszerűen” felborította. A román miniszterelnök mindemellett saját magát „kormány- és államfőként” emlegette a közös sajtótájékoztatón.

Dăncilă ugyanakkor arról is beszámolt, hogy Romániában hivatalos ünnep a macedón nyelv napja.A macedóniai sajtónyilatkozat itt tekinthető meg:

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?