Egyre kínosabb: ismét bakizott egy nagyot Viorica Dăncilă

A román miniszterelnök ismét bebizonyította, hogy képtelen felnőni a tisztségéhez: egy szerdai diplomáciai találkozón összetévesztette Montenegró fővárosát a Koszovóéval. A bakit a Realitatea Tv szúrta ki.

Viorica Dăncilă a balkáni országban tett hivatalos látogatása végén közös sajtótájékoztatót tartott a vendéglátójával, Duško Marković kormányfővel. Ezen arról beszélt: nagy örömére szolgál, hogy Pristinában (azaz a Románia által el nem ismert állam fővárosában) tartózkodhat.

A tolmács azonnal kijavította a román miniszterelnököt, és Pristinát Podgoricára „fordította”. Érdekesség, hogy a montenegrói kormány YouTube-csatornájára felkerült felvétel elnémul arra a néhány pillanatra, amikor Dăncilă összetévesztette a két fővárost. A felvétel felkerült a román kormány Facebook-oldalára is, ám onnan végül törölték.

A román miniszterelnök legutóbb az észt kormányfő kostancai fogadásakor bakizott hasonlót. Akkor Viorica Dăncilă a közös sajtótájékoztató közben egyszerűen elfelejtette a vendége nevét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?