Orbán: még közel sem értünk a munkánk végére

Nekünk Magyarország az első - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap elmondott 20. évértékelőjében, amelyet Budapesten, a Várkert Bazárban tartott a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezésében.

Jól sikerült ez a 8 év, "jobban, mint ahogy vártuk" - értékelte a 2010 óta tartó kormányzást a miniszterelnök, úgy fogalmazva: "időarányosan talán előrébb is vagyunk, mint ahogy elterveztük". Kiemelte, hogy 10 év alatt egymillió munkahely létrehozását vállalták, és már 736 ezernél tartanak; karácsonykor nyugdíjprémiumot fizethettek a nyugdíjasoknak; és tető alá hoztak egy béremelési és adócsökkentési megállapodást.

"Úgy látom, a hibajegyzékkel együtt is, hogy ez a 8 év nem csak vállalható, de számos eredményére büszkék is lehetünk" - mondta Orbán Viktor, azt kívánva Magyarországnak, soha rosszabb nyolc éve ne legyen. Jelezte ugyanakkor: noha az ország jobban néz ki, mint nyolc éve, de még nem olyan, amilyen lehetne, már jobban teljesít, de még nem úgy, ahogy tehetsége alapján képes lenne, "még mindig nem értünk a munkánk végére, van még abból bőven".

A kormányfő kifejtette: hisz abban, hogy Magyarország olyan hely, ahol a kemény munkát megjutalmazzák, ahol aki többet dolgozik, többet is visz haza, valamint abban is, hogy a családok tartják meg az egész országot. "Nekünk magyaroknak akkor van jövőnk, ha magyarok maradunk, ápoljuk a magyar nyelvet, megvédjük keresztény és magyar kultúránkat, megőrizzük a függetlenséget és a magyar szabadságot" - mondta.

Orbán Viktor értékelése szerint a magyar modell működik, és azért sikeres, mert magyarok milliói hisznek benne. "A munkát megbecsülni, a családokat támogatni, a nemzeti identitást megtartani, a függetlenséget megőrizni, ez a jövő, s ez a jövő a mienk lehet" - hangsúlyozta. Köszönetet mondott annak a 700 ezer embernek, aki nem segélyből, hanem már munkából tartja el családját, a munkahelyeket teremtő magyar vállalkozóknak és a családalapítás útjára lépett fiataloknak.

Az elért eredmények között beszélt a pénzügyi kiszolgáltatottság megszüntetéséről, arról, hogy "a családok a rezsivel nem a multik profitját fizetik", valamint az energiafüggőség korszakának végéről, mivel hamarosan nem csak Oroszországból, de Romániából, sőt Lengyelországból is érkezik gáz.

Kiemelte azt is, hogy nemzeti kézben van a bankrendszer több mint 50 százaléka, és nemzeti tulajdonba került a magyar médiumok több mint fele. Magyar bankrendszer és magyar médiumok nélkül nincs nemzeti függetlenség - jelentette ki.

Szavai szerint "a függetlenségünk most megvan, de az nem olyan, mint a lekvár: nem áll el a polcon, időről időre meg kell védeni". Hallgatóságától azt kérte: ne feledjék, nem szabad az ország sorsát az internacionalisták kezébe adni.

Orbán Viktor arról is szólt, hogy egy ország kormányzásához tapasztalat kell és magabiztosság, terepismeret és nemzetközi kitekintés. "Mi nem csak polgári, de nemzeti kormány is vagyunk" - tette hozzá, majd "A haza minden előtt" jelszót "modern kiadásba" öntve, kijelentette: "nekünk Magyarország az első".

Felhívta a figyelmet emellett arra, hogy Magyarország mára jócskán felértékelődött, "hírünk, ismertségünk, befolyásunk nagyobb, mint azt az ország mérete vagy gazdasági súlyunk indokolná". Szerinte ez elsősorban annak köszönhető, hogy a Fidesz-KDNP Magyarországon "nyolc éve szünetelteti a politikai korrektséget, süllyesztőbe került az euroblabla, a liberális szépelgés, a korrekt semmit mondás, a szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt pedig az IMF-nek".

Budapesten a világos beszéd a divat, itt "azt akarjuk mondani, amit gondolunk, és azt akarjuk cselekedni, amit kimondunk", nagy luxus ez a mai európai politikában, "és mi, magyarok szinte lubickolunk benne, persze jó lenne, ha a víz ritkábban fröccsenne ki a partra" - mondta.

Orbán Viktor a Fidesz 30 évéről szólva az antikommunizmust és a hazafiasságot hangsúlyozta. "Szenvedélyesen szeretjük Magyarországot, és készen állunk, hogy mindent megtegyünk érte" - fogalmazott, jelezve: ez különbözteti meg őket a többi politikai párttól.

Nem fogjuk tétlenül nézni, hogy vannak, akik a Soros-terv végrehajtásán mesterkednek, és ha kell, egyre erősebb jogi fegyvereket vetünk majd be - jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő első lépésként hivatkozott a Stop Soros törvénycsomagra, kifejtve: a migrációval és migránsokkal való foglalatosságot nemzetbiztonsági engedélyhez kötik, a migránsbarát nem-kormányzati szervezeteknek (NGO) szánt külföldi támogatás egy részét átirányítják a határvédelemre, teljes pénzügyi átvilágítást rendelnek el, s akik nem hagynak fel a veszélyes terveikkel, azokat egyszerűen kitiltják, "legyenek bármilyen hatalmasok, vagy gazdagok".

A kerítés megépítésével, a jogi és fizikai határvédelemmel, a rendőrök példamutató helytállásával Magyarország sikeresen megvédte déli határait, "stabilan állunk a lábunkon", Nyugatról azonban veszély fenyeget - mondta Orbán Viktor. 

A kormányfő szerint a veszélyt brüsszeli, berlini és párizsi politikusok "hozzák a fejünkre", azt akarják ugyanis, hogy Magyarország is vegye át az ő politikájukat, "azt a politikát, amely bevándorlóországgá tette őket, és megnyitotta az utat a keresztény kultúra hanyatlása és az iszlám térnyerése előtt".

Most az a "divatos nóta" - folytatta -, hogy azért kell hozzájuk hasonlóvá válni, mert ez így szolidáris. Ezért világosan ki kell jelenteni: Magyarország azokkal a nyugat-európai emberekkel és vezetőkkel szolidáris, akik meg akarják menteni hazájukat, a keresztény kultúrájukat - mondta Orbán Viktor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?