Eljárást kezdeményezett a Népszabadság szerkesztősége a Mediaworks ellen

Eljárást kezdeményezett a Mediaworks Zrt. ellen a Népszabadság szerkesztősége, megkérdőjelezve a Felügyelőbizottság működésének jogszerűségét – írja a szerkesztőség hivatalos Facebook-oldalán.

"A jogszerűtlenül működő felügyelőbizottság hozta meg azt a döntést, amely a Népszabadság kiadásának és a dolgozók munkavégzésének felfüggesztéséhez vezetett. A munkavállalóknak ugyanis joguk lett volna egy képviselőt delegálni a Mediaworks felügyelőbizottságába, sőt, delegáltak is, ám a vállalat ezt nem vette tudomásul: a legutóbbi FB-ülésekre a munkavállalói képviselőt nem hívták meg, így értelemszerűen a döntésbe sem vonták be őt. Így a munkavállalók képviselője nem tudta teljesíteni a feladatát, hogy előre értesítse a munkavállalókat a közelgő döntésről."

A szerkesztőség azt kéri a bíróságtól, mondja ki, hogy a Mediaworks felügyelőbizottsága törvénytelenül működött, mert nem volt munkavállaló tagja.

"Ez már a második eljárás, amelyet elindítottunk. Korábban arra kértük a bíróságot, hogy állapítsa meg: a Mediaworks megsértette a Munka Törvénykönyvéből fakadó tájékoztatási kötelezettségét, nem közölte, hogy meddig szándékozik fenntartani a felfüggesztést, mikor kívánja helyreállítani az email-hozzáféréseket és az archívum elérhetőségét. Vannak további ötleteink is: akár gazdasági, akár egyéb motivációja volt a döntésnek, a vonatkozó törvények betartásához továbbra is ragaszkodunk" – írják.

UPDATE: "A körülbelül 80 népszabadságos munkatárs közül körülbelül 10 kollégánkat a magán e-mail címükre kiküldött levélben arról értesítette a cég, a Mediaworks Hungary Zrt., hogy visszavonja a felfüggesztésüket. (Egészen pontosan megszünteti a munkavégzési kötelezettség alól történő felmentésüket.) Az érintett kollégáinknak hétfőn be is kell menniük dolgozni a Bécsi úti székházba. Az ígéret szerint belépőt is kapnak és hozzáférhetnek az e-mail fiókjaikhoz is. A szerkesztőség továbbra is egységes" – áll a hivatalos Facebook-oldalon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?