Fidesz: Magyarországon sokszínűen működik a sajtó

A Fidesz szerint Magyarországon Nyugat-Európa számtalan országánál sokkal inkább érvényesül a tömegtájékoztatás, a sajtó sokszínűsége.

Gulyás Gergely, a kormánypárt alelnöke, frakcióvezető-helyettese Budapesten tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, nem látják, ki ellen irányul az a közös tüntetés, amelyet ellenzéki pártok és civil szervezetek tartanak vasárnap délután a magyar sajtószabadságért. Kiemelte, a Népszabadság ügyében továbbra is úgy gondolják, a rendelkezésre álló információk alapján gazdasági döntés született, senki nem vitatta, sőt szombaton a tulajdonos is egyértelművé tette, hogy a lap több milliárd forintos veszteséget halmozott fel. 

„Ilyen értelemben ehhez az ügyhöz a kormánynak nincs köze" – fogalmazott Gulyás Gergely. Az írott lapok piacán a „Népszabadság megszűnését követően” is két ellenzékinek tekinthető és két kormánypárti kiadvány szerepel, és „jó okkal feltételezhető”, hogy előbbiek magasabb példányszámban jelennek meg – mondta.

Egyértelmű az is, hogy az egyik kereskedelmi televízió „erősen kormánykritikus véleményeket” jelenít meg, „ellenzékinek tekinthető híradót gyárt”, emellett a kisebb kereskedelmi csatornákon is a valószínűleg a kormánnyal kritikus ellenzéki televízióknak van nagyobb nézettsége – fejtette ki Gulyás Gergely, aki hangsúlyozta azt is, hogy a politikailag a kormánnyal szimpatizáló médiumok az interneten jelentős kisebbségben vannak olvasottsági szempontból és számszerűen is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?