A MÚRE-t aggasztja a Népszabadság megjelenésének felfüggesztése

Aggodalomra ad okot minden olyan történés, amely az újságírókat korlátozza tevékenységükben, véleményük elmondásában – olvasható a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének a Népszabadság megjelenésének felfüggesztéséről kiadott állásfoglalásában.

A közlemény szerint a MÚRE Igazgatótanácsa aggodalommal fogadja azt a hírt, miszerint felfüggesztették a legnagyobb példányszámú országos magyar politikai napilap megjelenését. „Az újságíró hivatás egészére nézve méltatlannak találjuk azt az eljárást, ahogyan a tulajdonosi döntést a munkatársak tudomására hozták, megakadályozva kollégáinkat napi alkotó munkájuk végzésében” – írják.

A MÚRE szerint aggodalomra ad okot minden olyan történés, amely az újságírókat korlátozza tevékenységükben, véleményük elmondásában. „Ugyanúgy aggódunk minden olyan sajtófórum megszüntetése miatt, amelyek hagyományosan jelentős közösséget szolgálnak. Meggyőződésünk, hogy a médiának nem lehet kizárólagos célja a profitszerzés, az újságírók munkája ennél összetettebb és más mércével is kell mérni” – fogalmaz az állásfoglalás.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?