A viharos erejű szél ledöntött egy tűzfalat a Bajcsy-Zsilinszky úton

A viharos erejű szél miatt leomlott egy tűzfal, és autókat rongált meg péntek délelőtt Budapest belvárosában - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-t. Kolozsi Péter elmondta: a baleset a főváros VI. kerületében, a Bajcsy-Zsilinszky úton történt.

A tűzfal egy három-négy méteres szakaszon omlott le, a törmelék mintegy 20 négyzetméternyi területen szóródott szét a járdán.

Személyi sérülés ugyan nem történt, ám három-négy autó megrongálódott. A tűzoltók megkezdték a törmelék eltávolítását, és elhárítják az omlásveszélyt - közölte a szóvivő.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) arról tájékoztatott, hogy a fővárosban több helyszínen dolgoznak a tűzoltók az erős szél miatt keletkezett károk elhárításán.

A IX. kerületben, a Vaskapu utca és a Drégely utca kereszteződésében meglazult vakolatdarabokat távolítanak el egy ötemeletes épület homlokzatáról, a II. kerületi Rézmál utcában pedig veszélyesen lógó cserépdarabokat szednek le egy házról. A munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásra lehet számítani az érintett utcákban - közölte az OKF.

Kimaradt?