Közzétették az elsüllyedt dél-koreai kompon készült videó hangjait

Előkerült egy videófelvétel, melyet a dél-koreai kompbaleset egyik áldozata készített a szerencsétlenség idején. A videónak csak a hanganyagát hozta nyilvánosságra egy helyi televíziós csatorna. A felvételt egy sértetlenül maradt okostelefon őrizte meg. A hanganyagot a fiú apja, a felvétel készítője juttatta el a dél-koreai JTBC televíziós csatornának, mely három perces riportban közölte is azt - írja a CNN alapján a Hvg.

„Wow, ez nagyon dől. Az oldalunkra fordulunk. Nem tudok mozogni", „Gondolod, tényleg meg fogok halni?", „Mi történik?" - ezek a mondatok hangzanak el a felvételen, melyet egy fiú diák készített. Az április 16-án szerencsétlenséget szenvedő kompon több száz diák utazott, a holttesteket még mindig emelik ki a hajótestből, a dél-koreai miniszterelnök pedig lemondott a tragédia után. A hajó kapitányát és 14 ott dolgozó munkatársat letartóztattak.

A felvételen hallható hangok gazdái tudatában voltak annak, hogy a komp éppen elsüllyed velük. „Anya, apa, apa, apa! Mi van a testvéremmel?" - kérdi az egyik áldozat sírva. Egy másik a mentőmellények után érdeklődik, miközben a hangosbemondón azt mondják: „mindenki maradjon ott, ahol van".

„Ez az utazás el van szúrva" - mondja egy másik hang a felvételen. „Mit csinál a kapitány?" - kérdezi az egyik utas. Később egy másik azt mondja: „tájékoztatniuk kellene minket arról, hogy mi történik".

Vasárnapig 188 holttestet találtak meg a búvárok, 114 áldozatot még keresnek. A videón szereplők sorsa egyelőre ismeretlen.

Kimaradt?